Izvod o registraciji privrednog subjekta
Agencija za privredne registre
PDV identifikacija
PDV potvrda
Republika Srbija - Ministarstvo finansija - Poreska uprava
PIB
Republika Srbija - Ministarstvo finansija - Poreska uprava

Smile INK je firma čija je primarna delatnost reciklaža kertridža za SVE vrste InkJet i laserskih štampača. Nastali smo kao logičan nastavak malog kućnog biznisa, direktora i osnivača, g. Aleksandra Dimitrijevića. Naše petnaestogodišnje iskustvo u ovom poslu osigurava kvalitet recikliranih kertridža koji je u pogledu kvaliteta i kapaciteta gotovo 100% jednak originalnom kertridžu.

Mastila i boje koje koristimo su proizvod nemačke firme OCP, čiji smo generalni distributer za Zapadni Balkan, a za koju smo se odlučili posle dugotrajnih proba i testova mastila mnogih proizvođača iz Amerike, Evrope i Azije.Naše standarde kvaliteta nisu zadovoljila mastila AMERICAN INK JET, SENSIENT, LYSON, INKTEC i JETTEC. Po tom pitanju smo izuzetno restriktivni, jer je primarna delatnost firme SMILE (u periodu od preko 20 godina)bila, fotografija. Zahvaljujući tome imamo znanje i mogućnosti da sprovedemo rigorozne testove. Ova mastila su po svojoj specifikaciji najbliža originalnoj recepturi proizvođača štampača. Namerno kažemo najbliža, jer se originalna receptura za boje čuva u tajnosti i NE POSTOJE ORIGINALNA MASTILA za ponovnu dopunu kertridža bilo kojeg proizvođača originalnih kertridža. Svaki kertridž koji se reciklira se pre toga temeljno čisti i pere ultrazvukom,a ukoliko je dugo stajao ispražnjen čisti se i parom i specijalnim stedstvima za odčepljivanje dizni. Posle toga se vakuumskim uređajem ili centrifugom iz kertridža izvlači sva tečnost, sunđer se suši u namenskom uređaju, i tek tada se dopunjava količinom mastila kuju je propisao proizvođač.

Zaposleni u SMILE INK-u redovno posećuju sve svetske sajmove posvećene refilu kertridža i tonera (REMANEXPO u Frankfurtu, RECHARGER u Las Vegasu, REMAX u Zhuhaju), kao i godišnje seminare u organizaciji principala, što nam obezbeđuje održavanje i unapređenje tehnološkog zananja da bismo bili i ostali u trendu sa svim inovacijama i kretanjima na u ovom dinamičnom segmentu IT tržišta. Zahvaljujući tome u mogućnosti smo, da pored kvalitetne dopune kertridža i tonera, svojim korisnicima ponudimo i konsultantske usluge pri kupovini novih štampača, imajući u vidu specifične zahteve svakog od njih i trenutnu ponudu na tržištu. Pri tome smo mi jedina firma na tržištu koja svojim korisnicima može da prezentuje test otiske urađene sa originalnim i dopunjenim kertridžima (kao i uvećane snimke od 20-200x) gde se nedvosmisleno vidi (ili ne vidi) razlika između originala i SMILE INK dopune.

RemanExpo 2015

Posedujemo sopstvenu radionicu za proizvodnju namenske opreme i uređaja za refil i pripremu tonera i kertridža. To su TONER STANICE (za pražnjenje i punjenje laserskih toner kaseta) u dve varijante, zatim CENTRIFUGA za kertridže, GENERATOR VODENE PARE za čišćenje kertridža, VAKUUM komore za punjenje različitih veličina, namenski elektro-pneumatski uređaji za određene vrste kertridža, kao i namenski alati kako za punjenje, tako i za pripremu kertridža. U mogućnoti smo da, na zahtev, napravimo bilo koji uređaj koji bi odgovarao specefičnim potrebama naručioca.

Poslednjih godina na tržištu su se pojavili mnogobrojni tzv. zamenski (FOR USE) toneri i kertridži za skoro sve vrste printera koji su u širokoj uptrebi. Te zamene su odgovor kineske industrije na previsoku cenu originala (OEM - što je akronim za Original Equipment Manufacturer) i u većini slučajeva su LOŠEG kvaliteta. Kineske, zamenske tonere i kertridže, u većini slučajeva nije moguće kvalitetno reciklirati, što rezultuje povećanjem količine otpada na deponijama. Osnovna karakteristika kineskih, zamenskih tonera i kertridža je ekstremno niska cena (u nekim slučajevima čak i 10% od cene OEM originala). Imajući u vidu opštu krizu i besparicu i čenjenicu da cena najvažnije merilo pri kupovini (svega, pa i potrošnog materijala za štampanje), mi smo, u skladu sa svojim visokim načelima održanja kvaliteta, testirali skoro sve zamenske proizvode ove vrste, napravili selekciju i u svoju ponudu uvrstili i zamenske tonere i kertridže, koji se iz mase izdvajaju, koliko-toliko pristojnim kvalitetom otiska.